Sick-registersensor regelt drukproces in grafische industrie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De RS10 is een aanvulling op de bestaande KT-contrastsensorenserie van Sick en is geschikt voor de detectie van drukmerken met een lage contrastwaarde of de regeling van een register (set van drukmerken) met veel verschillende kleuren. Door gebruik te maken van driehoekige drukmerken kan de RS10 het drukproces zowel zijdelings als in de lengterichting sturen. Dankzij de speciale bouwvorm kan de RS10 vrijwel altijd in bestaande systemen worden gemonteerd, aldus Sick. Door de smalle geanodiseerde aluminium behuizing kunnen twee of meer sensoren direct naast elkaar worden gezet om tegelijkertijd meerdere banen te controleren.

De RS10 detecteert tot achttien merktekens in verschillende kleuren. De snelste responstijd is 20 µs. Sick heeft de sensor voorzien van een makkelijke teach-infunctie via een druktoets.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen