Sick propt twee optische sensoren in suikerklontje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sick heeft zijn W4-serie uitgebreid met de WTB4-3-multilijnsensor. De component is bedoeld voor de nauwkeurige detectie van de voorzijde (leading edge) en achterzijde (trailing edge) van objecten. Zowel glanzende als matte en donkere oppervlakken, onregelmatige contouren en/of uitsparingen en gaten in het object brengen de sensor niet van de wijs. Het detectiebereik loopt van 5 tot 120 millimeter.

Bij de WTB4-3 zijn twee sensoren met achtergrondonderdrukking – elk met een verschillende uittredehoek – ondergebracht in een behuizing ter grootte van een suikerklontje. Beide sensoren werken met Sicks beproefde lichtlijntechnologie. De uitgang wordt pas geactiveerd als beide lichtlijnen een object raken en wordt gedeactiveerd als beide niets meer waarnemen. Ziet een van de sensoren het object even niet meer, bijvoorbeeld door de oppervlaktestructuur, dan leidt dit niet tot foutschakelingen. Sick mikt met de sensor op toepassingen zoals de detectie van printplaten (met gaten tot zo‘n 20 millimeter) en kritische verpakkingen zoals hoogglanzend vacuümverpakte koffie of medicijnen in blisters.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen