Sick miniaturiseert beveiligingsscanner

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Omdat het altijd nog kleiner kan, heeft Sick de S300 Mini-sensor ontwikkeld. Deze compacte beveiligingsscanner is er in standaard versie (stand-alone) en als remote-uitvoering, te bedienen via de Efi-aansluiting met Flexisoft. Bijzonder aan de S300 Mini is dat hij drie velden onderscheidt: twee waarschuwingsvelden (maximaal acht meter) en een veiligheidsveld (tot twee meter). Het extra waarschuwingsveld biedt de AGV-wereld meer functionaliteit. Op basis van een eerste waarschuwing kan er worden afgeremd, op basis van de tweede waarschuwing wordt er gecontroleerd gestopt. Dat scheelt belasting van het veiligheidscircuit en voorkomt onnodige stilstand.

De S300 Mini heeft een scanhoek van 270 graden en meet 102 bij 105 bij 116 millimeter. Hij is bestand tegen temperaturen tussen -10 en 50 graden Celsius. Montage kan zowel horizontaal als verticaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen