Sick maakt veiligheidssensoren nog flexibeler

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sick prijst zijn veiligheidsbesturingssysteem Flexi Soft al aan op basis van modulaire opbouw, gebruiksgemak en flexibiliteit. De fabrikant vond echter dat het nog flexibeler kon. Het ontwikkelde daarom de Flexi Line en de Flexi Loop waarmee gebruikers machines en veiligheidssensoren kunnen koppelen en kunnen besparen op de installatiekosten, aldus Sick.

Flexi Line is bedoeld voor het in serie plaatsen van veiligheidscontrollers zonder adressering. Tot wel 32 Flexi Soft-stations zijn eenvoudig te koppelen. Handig wanneer eenvoudig een noodstop of resetsignaal moet worden doorgegeven aan een naastgelegen station of aan de hele machinelijn. Met Flexi Loop kunnen alle veiligheidscomponenten – van deurcontact tot deurvergrendeling, van lichtscherm tot noodstopschakelaar – in serie worden geplaatst met behoud van het veiligheidsniveau en met behoud van diagnose.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen