Sick geeft smart camera rvs-harnas

Alexander Pil
2 maart 2011

Voor zware industriële toepassingen zoals in natte omgevingen uit de voedings- en drankenindustrie heeft Sick een speciale variant ontwikkeld van zijn smart camera IVC-3D. De nieuwste versie zit in een rvs-behuizing (IP67) met PMMA-kunststof venster dat eenvoudig te reinigen is en tegen agressieve oplos- en schoonmaakmiddelen bestand is. Voor het afschermen van de complete bekabeling is de IVC-3D ook leverbaar met een flexibele kunststof buis met rvs-bevestigingsplaat.

De normale IVC-3D heeft zich bewezen in high-speed-omgevingen. Camera, laserlicht en de verwerkingsunit zitten in één behuizing. Via lasertriangulatie waarbij het object onder een laserlijn beweegt, ontstaat een 3D-beeld dat onafhankelijk van contrast en kleur alle informatie biedt over objecthoogte, vorm en volume.

De camera leent zich bijvoorbeeld goed voor kwaliteitscontrole in de vlees- en visverwerkende industrie, voor volumebepaling bij deegwaren en voor vormcontrole van koekjes. De IVC-3D is ook geschikt voor applicaties waarbij een robuuste behuizing is vereist zoals in de staalindustrie. Met behulp van een pc en IVC-studiosoftware wordt de camera geconfigureerd waarna deze stand-alone of in een bedrijfsnetwerk kan worden ingezet.

FOTO: Sick IVC-3D rvs.jpg