Sick brengt lijnscansensor met 30 mm lichtlijn

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Ax20 van Sick is een lijnscansensor die werkt met grijswaarden. De sensor scant met zichtbaar wit licht over een breedte van 30 mm en kan verschillende objecten met hoge resolutie detecteren bij een herhalingsnauwkeurigheid van 50 µm en een detectieafstand van 25 tot 100 mm. De sensor is ongevoelig voor vreemd licht en levert nauwkeurige en betrouwbare resultaten op, ongeacht de reflectie van het materiaaloppervlak.

De compacte, robuuste metalen behuizing maakt het mogelijk de Ax20 in te bouwen in krappe en op moeilijk bereikbare plaatsen. Daardoor is de Ax20 geschikt voor toepassingen in verpakkingsmachines en de grafische industrie. Ook voor het tellen van onderdelen die een machine uitstoot, is de Ax20 geschikt. De onderdelen vallen door het meetgebied en worden daardoor betrouwbaar gedetecteerd en geteld.

De scanner kan ook worden gebruikt voor het controleren van de randen van eindeloze materialen op rol, zoals papier, folies en stoffen. De Ax20 kan zowel op basis van rolrand als op een lijn op het materiaal detecteren. De doorvoer in de machine is te regelen worden via de analoge 4 – 20 mA uitgang.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.