Settels Savenije van Amelsvoort wil fijnmechanicaspecialist Bakker naar hoger niveau opstuwen

René Raaijmakers
Leestijd: 4 minuten

De deal tussen Settels Savenije van Amelsvoort en Bakker Fijnmetaal creëert een ongewone moeder-dochterrelatie in hightech Nederland: een ingenieurs- en managementadviesbureau sluit een metaalbedrijf in de armen.

Settels Savenije van Amelsvoort uit Eindhoven verwerft een strategisch belang in Bakker Fijnmetaal uit Son. Deze stap is opvallend. Bakker levert weliswaar ultraprecieze en ultraschone onderdelen voor hightech markten als defensie en medisch, maar adviesbureaus participeren niet met grote regelmaat in industriële productiebedrijven in de hightech.

Bakker Fijnmetaal bestaat veertig jaar. Het bedrijf werd in 1970 opgericht door Joop Bakker. Het profileert zich in de fijnmechanica als leverancier van componenten of samenstellingen met een hoge precisie uit diverse exotische materialen zoals zuurvrij koper, 6-4 titanium, Invar, 7075 aluminium-legeringen, kunststoffen en vele chroom-nikkelsoorten. Guustaaf Savenije, directeur en grootaandeelhouder van Settels Savenije van Amelsvoort: ’Het gaat om hoogwaardig precisiedraai- en freeswerk. Naast zeer nauwkeurig kan Bakker dat ook ultraschoon. Door sommige onderdelen stroomt later de lucht van beademingsmachines. Dan is maximale kwaliteit en reinheid van levensbelang.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen