Settels draagt belang in High Tech Institute over aan Techwatch

René Raaijmakers
30 november 2017

Settels Savenije verkoopt zijn aandelen in The High Tech Institute (HTI) aan Techwatch. Het Eindhovense ingenieursbureau had een belang van vijftig procent in het trainingsinstituut. De Nijmeegse uitgever van Bits&Chips en Mechatronica&Machinebouw wordt nu volledig eigenaar.

Settels en Techwatch trokken vijf jaar met elkaar op als gelijkwaardige aandeelhouders van HTI. Daarbij zette de uitgever zijn mediaplatforms Bits&Chips en Mechatronica&Machinebouw in voor de marketing van de trainingen onder de doelgroep van hoogopgeleide technici. Settels heeft nu besloten zich te concentreren op zijn kernactiviteiten.

‘Ons bedrijf groeit momenteel sterk’, zegt John Settels, directeur van Settels Savenije, over de verkoop van zijn aandeel in HTI. ‘Ik heb met mijn managementteam besloten om onze aandacht te focussen op de uitbouw van onze rol als total solution provider in de regio en internationaal.’ Sinds Settels verhuisd is naar het TAQ-gebouw op Strijp-T is zijn slagkracht groter geworden. De fabriek met moderne cleanroomfaciliteiten direct naast r&d stimuleert deze groei.

The High Tech Institute is gevestigd op het Eindhovense Strijp-T in gebouw TAQ, waar Philips vanaf de jaren vijftig grondwater zuiverde voor zijn fabrieken.

‘We stoppen overigens niet met het geven van trainingen, maar beperken ons tot ons leadership- en softskill-programma voor technici onder leiding van Jaco Friedrich en de training ‘Design principles in vacuum’’, aldus Settels.

HTI is een trainingsinstituut voor hoogopgeleide professionals in de hightech. Bij de start in 2011 bestond het portfolio voornamelijk uit de opleidingen die in 2010 werden afgesplitst door Philips’ Centre for Technical Training (CTT). Bij de sluiting van CTT bracht het concern de trainingen op het gebied van elektronica en optica, mechatronica en precisietechnologie, systeemarchitectuur, software en leiderschap onder bij vier partijen in de Brainport-regio: Mechatronics Academy, T2Prof (elektronica en optica), Systems & Software Academy en Settels Savenije Friedrich (leiderschap voor technici).

Deze zogeheten contentpartners zijn eigenaar van de opleidingen en treden op als kennisleverancier binnen HTI. De vier zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de trainingen, terwijl het instituut zich vooral richt op organisatie, marketing en sales.