Servosysteem Mitsubishi haalt pieksnelheden tot 6900 RPM

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Koning & Hartman introduceert de MR-J4, een nieuwe generatie state-of-the-art servosystemen van Mitsubishi Electric. Nieuwe functies zoals one-touch advance vibration suppression II en one-touch real-time auto tuning zorgen voor maximale precisie, korte positioneertijden en eenvoudige ingebruikname (gemiddelde snelheid respons 2,5 GHz), aldus de distributeur. De MR-J4-B wordt aangesloten aan de motion/positioneercontroller via SSCNet III/H met een communicatiesnelheid van 300 Mb/s. Dat is drie keer sneller dan de communicatie met de MR-J3-B-serie.

Alle Mitsubishi-servomotoren zijn standaard voorzien van absolute encoders. Ieder servosysteem kan eenvoudig worden aangepast naar een absoluut systeem door simpelweg een back-upbatterij te plaatsen in de servoversterker. Zodra dit het geval is, zorgen deze batterij en een supercondensator in de motor ervoor dat de positie behouden blijft zelfs wanneer de verbinding verbroken is. De nieuwe MR-J4 motoren, type HG-KR en HG-MR, zijn in staat om hoge toerentallen met hoge koppels te combineren: nominaal toerental 3000 RPM, maximaal toerental 6000 RPM met toegestane pieksnelheden van 6900 RPM. In het nominaal werkgebied zijn de motoren tot 350 procent over belastbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen