Servomech voorziet schroefvijzels van kogelomloopspil

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het programma schroefvijzels van Servomech is uitgebreid met een variant die is voorzien van een kogelomloopspindel. Hoewel de meeste eigenschappen onveranderd blijven ten opzichte van de eerdere modellen, kunnen deze uitvoeringen snelheden halen die vier tot vijf keer hoger liggen dan bij de standaard versies. De snelheden kunnen oplopen tot 600 mm/s. Volgens Rotero, de vertegenwoordiger in de Benelux, zijn de componenten geschikt voor onder meer industriële pak-en-plaatstoepassingen en andere machines en apparatuur waar hoge belastingen en snelheden een rol spelen.

De Servomech-schroefvijzels zijn beschikbaar in twee uitvoeringen. Model A voorziet in een bewegende schroef, model B in een bewegende moer. Beide zijn zowel in horizontale als verticale richting en alle hoeken hiertussen in te zetten. De maximale belasting varieert van 5 tot 350 kN. De robuuste producten zijn te combineren met zowel AC- als DC-motoren en zijn voorzien van levensduursmering. De behuizing is zodanig vormgegeven dat zij een maximale warmteafvoer bevordert.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen