Servo-encoders IEC krijgen update

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Industrial Encoder Corporation (IEC) heeft zijn Absolute Encoder-lijn uitgebreid met functionaliteit voor absolute positionering en snelheidsfeedback. De encoders zijn opgebouwd uit onbreekbare disks en een geavanceerd opto-Asic-design en zitten in een robuuste behuizing. De Single Turn Absolute Encoders hebben een standaard resolutie van 12 bit die kan worden uitgebreid naar 16 tot 21 bit. De Multi-Turn Absolute Encoders halen 24 bit, maar kunnen worden opgeschaald naar 25 tot 28 bit. Beide varianten beschikken over een analoog sinus/cosinussignaal met 2048 tellen per periode.

Deze oplossing voor de controle van servomotoren is leverbaar met een massieve of een holle as. De encoders hebben een IP66-ceritifcaat en zijn explosiebestendig. De interface naar de servo is gebaseerd op het open en flexibele Biss-protocol. Prijzen beginnen bij 300 dollar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen