‘Servicerobots veroveren de wereld’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In 2018 is de verkoop van servicerobots voor privégebruik gestegen naar ongeveer 35 miljoen stuks. Thuisrobots zoals stofzuigers, grasmaaiers en ramenwassers vormen met 25 miljoen de bulk van de markt. Dat staat in de 2015 World Robot Statistics, een jaarlijks marktonderzoek van de internationale robotfederatie IFR.

Ook de markt voor professionele servicerobots neemt een hoge vlucht. De grootste markten zijn defensie, agro en logistiek. De verwachting is dat er in 2018 ruim 150 duizend systemen over de toonbank zullen gaan. Dat vertegenwoordigt een waarde van 20 miljard dollar.

‘In 2014 is de vraag naar servicerobots opnieuw sterk gestegen’, aldus Martin Hägele, voorzitter van IFR’s servicerobotgroep en auteur van de studie. ‘De verkoop van thuisrobots aan privégebruikers is met 28 procent gestegen naar drie miljoen stuks. De groei van entertainmentrobots bedroeg 40 procent. De verkoop van professionele servicerobots boekte met 11.5 procent ook een solide groei.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.