Sentech sluit partnership met Amerikaanse lidar-specialist

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sensorintegrator Sentech uit Nieuwkuijk is een partnerovereenkomst aangegaan met het Amerikaanse Velodyne Lidar. Dat bedrijf levert slimme, krachtige lidar-oplossingen voor onder meer zelfrijdende voertuigen, bestuurdersassistentie, bezorging, robotica, navigatie en cartografie. De productlijn van Velodyne omvat een scala aan sensoroplossingen, waaronder de kosteneffectieve Puck, de veelzijdige Ultra Puck, de autonomie verbeterende Alpha Prime, en software voor bestuurdersassistentie, Vella. In 2022 en 2023 wordt aan deze lijn de solid-state 3D-oplossingen Velarray en Velabit toegevoegd.

Lidar staat voor light detection and ranging en maakt gebruik van laserstralen om een 3D-puntenwolk van de omgeving te creëren. Het levert goede prestaties in een grote verscheidenheid van licht- en weersomstandigheden. Een lidar-sensor zendt pulsen van onzichtbaar licht uit die vervolgens reflecteren vanaf objecten in de omringende omgeving. Om de afgelegde afstand te berekenen, gebruikt de sensor de tijd die elke puls nodig heeft om naar de sensor terug te keren. Door dit proces miljoenen keren per seconde te herhalen ontstaat een nauwkeurige, realtime 3D-kaart van de omgeving.

Maria Solovieva, salesdirecteur emea bij Velodyne Lidar: ‘Sentech heeft een heel goede reputatie in de markt en een uitgebreide klantenkring in onze industrie. Hun expertise van sensortechnologieën is imposant. Sentech helpt klanten bij integratie van de sensor in hun applicatie, en ondersteunt hen zelfs bij het modificeren van deze sensor zodat tijd wordt bespaard in het productieproces. Kortom; voor ons zijn ze een ideale en betrouwbare partner.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.