Sentech-sensoren geven CCM-banden nauwkeurigheid

Alexander Pil
Leestijd: 7 minuten

Sinds een paar jaar werkt Sioux CCM aan een zeer precieze en snel lopende band voor bijvoorbeeld inkjetprintsystemen. De laatste generatie van het apparaat gebruikt Azbil-sensoren, geleverd door Sentech, dat bovendien nauw betrokken was bij de integratie.

CCM uit Nuenen – sinds anderhalf jaar onderdeel van Sioux – staat bekend als ontwikkelaar en toeleverancier van mechatronische modules en systemen. Meestal doet het bedrijf dat voor externe opdrachtgevers, maar het ontwikkelt ook producten in eigen beheer. Een daarvan is de Generic Substrate Carrier (GSC), een stalen lopende band die geschikt is om een substraat heel nauwkeurig en met hoge snelheid onder bijvoorbeeld een reeks inkjetkoppen door te bewegen.

‘Een normale lopende band wordt voortdurend mechanisch gecorrigeerd zodat hij niet van de rollers afglijdt’, vertelt CCM-cto Arend-Jan Beltman. ‘Dat maakt dat zo’n band nooit stilstaat, maar voortdurend wiebelt.’ Een alternatieve methode om de band te controleren, is om de afstand tussen de rollers te variëren. ‘Daarmee introduceer je echter spanningen in de band en het middelpunt van de band beweegt. Dat wil je ook niet.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.