Sentech profileert zich als sensorintegrator

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Sensorspecialist Sentech herpositioneert zich in de markt. Het bedrijf uit Nieuwkuijk opereerde jaren onder de naam ‘Sentech Sensor Technology’. Dat dekte de lading echter niet meer. ‘We liepen er tegenaan dat niet direct duidelijk was wat we deden’, vertelt directeur Marcel Figge. ‘We moesten onze propositie helder en herkenbaar krijgen.’ Na gesprekken met zijn klanten heeft Figge zijn bedrijf omgedoopt tot ‘Sentech – the sensor integrators’.

Sentech doet namelijk veel meer dan alleen sensoren leveren. Het fungeert steeds meer als kennisdeler en ontwikkelpartner voor zijn klanten. Sentech speelt daarmee in op een trend. ‘Innovatieve oem’s willen snel ontwikkelen en zoeken specialistische support. Dat kan zijn op het gebied van aandrijftechniek maar ook op het gebied van sensortechnologie. Voor dat laatste kunnen ze bij ons terecht’, aldus Figge. ‘Daarbij nemen we regelmatig zelfs de eindverantwoordelijkheid voor een project. Een klant zit immers niet te wachten op een product van ons; hij wil een totaaloplossing. Dat lukt alleen als we nauw met elkaar samenwerken.’

Om diezelfde reden levert Sentech zelden nog losse sensoren. Figge: ‘We passen ze aan tot plug-and-play modules. We kunnen ze integreren in een behuizing en gecombineerd met de mechanica en elektronica afleveren.’ Daarvoor heeft Sentech een nieuwe projectafdeling opgezet die is toegespitst op engineersupport.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.