Sentech concurreert op prijs met druksensor voor veeleisende omgevingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sentech Sensor Technology heeft een reeks goedkope druksensoren ontwikkeld. De EPT2105-familie bevat varianten met een bereik van nul tot maximaal twintig bar. De componenten zijn uitgerust met een piëzoresistieve meetcel en een geïntegreerd ratiometrisch circuit voor outputs tussen 0,5 en 4,5 V DC bij 5 V DC voeding. Het temperatuurbereik loopt van -40 tot 125 graden Celsius. De EPT2105-sensoren zijn bestand tegen trillingen tot 16g en schokken tot 100g. Sentech heeft de sensorreeks betrouwbaarder gemaakt door overdrukbeveiliging van twintig bar, piekdrukbestendigheid van dertig bar en kortsluitings- en omgekeerde-voltagebescherming.

Standaard zitten de componenten in een lichtgewicht spuitgegoten ABS-kunststofbehuizing. Op aanvraag levert Sentech ze ook in 304-roestvrijstalen verpakking voor maximale druk variërend van 0,25 tot vierduizend bar. De EPT2105’s zijn verkrijgbaar met kabel en met een Packard Metri-Pack 150-serie connector.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen