Sentech breidt assortiment uit met hoek- en inclinatiesensor

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Sentech Sensor Technology heeft een contactloze hoeksensor uitgebracht. De QR meet hoeken ten opzichte van een permanente magneet, die boven de sensor gemonteerd wordt. De meter zet de gemeten hoek om in een analoog uitgangssignaal, naar keuze een spanning van 0 tot 5 volt of een stroom van 4 tot 20 milliampère. Het meetbereik is 0 tot 360 graden of elk deelgebied daarvan. De QR is verkrijgbaar in een 10 of 12 bit uitvoering en eventueel verkrijgbaar in een uitvoering met digitaal uitvoeringssignaal. Er is keuze uit verschillende voedingsspanningen.

Voor bepaling van een hoek ten opzichte van de zwaartekracht heeft Sentech een inclinatiesensor. De QG met Mems-technologie is bestand tegen vocht (IP67-codering) en mechanische schokken van 20 duizend g. Dankzij deze robuuste constructie en flexibiliteit ten aanzien van de montageplek, is de sensor geschikt voor gebruik in zware industriële toepassingen. Afhankelijk van de uitvoering meet de QG-sensor de hoek tussen zwaartekracht en de x-, y-, of z-as, of alle drie. Er zijn ook QG-sensoren met een Can-open interface.

Beide type sensoren kunnen uitgevoerd worden met een microprocessor, die voorzien kan worden van custom embedded software.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen