Sensorspecialist FOS&S in Duitse handen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Duitse FBGS Technologies heeft een groot deel van de activiteiten van FOS&S overgenomen en ondergebracht in dochteronderneming FBGS International. Het nieuwe bedrijf blijft in Geel en gaat door met de ontwikkeling van fiberoptische sensoren. Tegelijk is bekendgemaakt FBGS-partner en -investeerder Sylex de FOS&S-afdeling Civiele Techniek & Geotechniek overneemt.

De Duitsers voegen aan de Vlaamse fiberoptische sensoren hun expertise toe op het gebied van fiber Braggs gratings (FBG‘s), een stukje glasvezel dat zodanig is bewerkt dat het een bepaalde golflengte reflecteert. FBGS is gespecialiseerd in een speciale variant daarop, de draw tower gratings, die onder meer robuuster en goedkoper zijn dan standaard FBG‘s. FBGS International zal actief zijn in de lucht- en ruimtevaart, olie- en gasindustrie en medische, procestechnologische en compositiettoepassingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.