Sensopart-sensor past op elke grijper

Alexander Pil
4 februari 2014

Sensopart heeft zijn reeks miniatuursensoren uitgebreid. De reeks bevat naast de bestaande lasersensor nu ook een led-sensor, een naderingssensor met achtergrondonderdrukking en een versie met blauw licht voor sterk lichtabsorberende ondergronden.

De led-naderingsschakelaar FT 10-RH kan dankzij de instelbare achtergrondonderdrukking worden aangepast aan diverse objecten en toepassingen zonder dat daarvoor instellingen moeten worden veranderd. Het maximale scangebied is uniek voor deze sensorafmeting, stelt de fabrikant. Naderingssensoren met vaste focus – ook uitgerust met achtergrondonderdrukking – zijn eveneens verkrijgbaar met een scanbereik van 15 mm, 30 mm of 50 mm.

De naderingsschakelaar meet 21,1 bij 14,6 bij 8 mm³ en weegt 3 gram. Hij is zo compact dat hij rechtstreeks op de robotgrijper kan worden geplaatst, ideaal voor pak-en-plaatstoepassingen. Ze zijn perfect voor applicaties waar plaats besparen belangrijk is, zoals handlingsystemen, assemblagerobots en in compacte machines.