Semiotic Labs voorspelt storingen aan Erasmusbrug

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De gemeente Rotterdam start volgende maand met een proef om storingen aan de bewegende delen van de Erasmusbrug vroegtijdig te signaleren, meldt het Algemeen Dagblad. Semiotic Labs gaat zijn technologie inzetten om de elektromotoren van de brug in de gaten te houden. Met een combinatie van sensoren en geavanceerde algoritmes kan de Amsterdamse starter de uitval van de motoren voorspellen. De gemeente kan dan al onderhoud plegen voor de storing optreedt, waardoor automobilisten staan minder vaak vaststaan.

Semiotic Labs houdt de elektromotoren continu in de gaten en zet zelflerende algoritmes in om afwijkingen te detecteren in hun stroomverbruik. Via een dashboard krijgen gebruikers vervolgens inzicht in de conditie van de motoren. Ze hoeven alleen nog onderhoud uit te voeren bij signalen van dalende prestaties of een te verwachten storing. Naast de gemeente Rotterdam rekent Semiotic Labs onder meer de bouwer van bakkerijmachines Kaak, railonderhoudbedrijf Strukton en staalproducent Tata Steel tot zijn klantenkring.

‘We kijken wat de kans is dat een elektromotor kapotgaat’, verklaart Simon Jagers van Semiotic Labs in het AD. ‘Wij bepalen een risicoscore op een schaal van nul tot honderd. De gemeente ziet vervolgens in één oogopslag wat de stand van de motor is en of die slechter wordt over tijd. Hierdoor wordt het veel makkelijker te controleren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.