Semiotic Labs en Schneider Electric combineren onderhoudsapparatuur

Jessica Vermeer
19 december 2019

Semiotic Labs en Schneider Electric hebben een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd. De bedrijven zijn overeengekomen om gezamenlijk de Ecostruxure Asset Advisor en Sam4 in combinatie te verkopen, waarmee het dienstenaanbod van de Franse multinational wordt uitgebreid met het ondersteunen van de digitale bewaking van roterende apparatuur door de Leidse startup.

Sam4 van Semiotic Labs is een voorspellende onderhoudsoplossing voor kritieke AC-motoren en roterende onderdelen. Het voorspelt aankomende storingen tot maanden van tevoren met behulp van elektrische golfvormanalyse. Dit is nauwkeuriger dan traditionele op trillingen gebaseerde voorspellende onderhoudsapparatuur. Volgens de bedrijven past Sam4 precies bij Schneiders monitoringsysteem voor elektrische apparatuur.

Sam4 meet elektrische golfvormen vanuit de motorbesturingskast. Beeld: Semiotic Labs

Klanten van Ecostruxure Asset Advisor halen voordeel uit de robuuste betrouwbaarheid van de onderdelen en de waardevolle digitale transformatie. De combinatie helpt bij het minimaliseren van ongeplande stilstand van kritieke productiemiddelen. Sam4 maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor machine learning om een onderhoudsoplossing te bieden die de efficiëntie en effectiviteit van het onderdelenbeheer zal verbeteren.

Simon Jagers, oprichter van Semiotic Labs, lichtte toe: ‘De combinatie van onze technologie en Schneider Electrics domeinexpertise en ondersteuningsorganisatie biedt onze klanten extra waarde, waaronder de mogelijkheid om Sam4 op wereldwijde schaal te implementeren en te ondersteunen.’