Semiconmodule-specialist Lieb in handen van Active Capital Company

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Private equity-speler Active Capital neemt alle aandelen over van het Duitse Lieb, een voormalig familiebedrijf dat actief is in precisietransport en -positioneren, met name voor halfgeleidermachines. Lieb is ook actief in automatiseringsoplossingen voor markten als automotive, geneesmiddelen en cosmetica, elektrotechniek en kunststoffen.

De afgelopen jaren focuste het bedrijf vooral op de markt voor semicon equipment. Afgelopen Semicon Europe 2022 demonstreerde Lieb verschillende oplossingen, zoals waferhandlers, load ports en pre-aligners. In München liet het bedrijf ook een equipment front-end module (EFEM) zien, een subsysteem dat silicium plakken met hoge snelheid en precisie heen en weer schuift tussen ultraschone opslag- en transportdozen en verwerkings-, meet- en testsystemen. Lieb ontwikkelt en assembleert ook volledig geïntegreerde systemen en machines.

‘In de machinemarkt voor semicon opereert Lieb als een organisatie die projecten uitvoert voor oem’s’, zegt Johannes Sensmeyer, die als investment associate bij Active Capital meerdere dagen in de week betrokken is bij Lieb. ‘Het bedrijf ontwikkelt ook modules om instrumenten boven wafers te positioneren’, geeft Sensmeyer als voorbeeld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen