‘Semicon groeit altijd sneller dan de rest’

René Raaijmakers
Leestijd: 9 minuten

De semiconmarkt is de groeimotor van Andra Tech Group, de bedrijvengroep met precisiefabrikanten die ontstond na de overname van Kusters Beheer door de Britse private equity-speler Equistone. Ceo Geert Ketelaars heeft als taak om de andere activiteiten en markten net zo hard te laten groeien.

Twee jaar geleden nam Equistone een meerderheidsbelang in Kusters Beheer. Het tot Andra Tech Group omgedoopte netwerk van maakbedrijven kocht daarna Mayer Feintechnik uit het Duitse Göttingen en DKH Metaalbewerking uit Uden. ‘Onze focus is mechanica en precisietechnologie. We hebben een heel hoog schoenmaker-blijf-bij-je-leest-gehalte’, zo introduceert ceo Geert Ketelaars Andra Tech. ‘Andra’ in de nieuwe naam komt van Andros, Grieks voor ‘mens’ of ‘krijger’. Ketelaars: ‘Een superessentieel element.’

Naast de private equity-partij Equistone bleven de familie Kusters en een aantal directieleden aandeelhouder. Vorig jaar sloot de groep af met een omzet van ongeveer 120 miljoen euro, inclusief Mayer. DKH uit Uden, dat recent werd overgenomen, zette in 2022 10 miljoen euro om. Totaal werken er zeshonderd medewerkers bij de bedrijven in de groep.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.