Seli maakt niveausensor positieonafhankelijk van lassok

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Duitse Seli heeft zijn bestaande SMW-niveausensor aangepast met een andere montagemethode zodat de positie van de sensor onafhankelijk is van de positie van de lassok. Tijdens de montage heeft dit grote voordelen in vergelijking met de oude methode waarbij de hele sensor wordt rondgedraaid. Deze microgolfniveausensor kan intern met dipschakelaars worden ingesteld op de juiste gevoeligheid en met een eventuele tijdvertraging. Via een USB-interface is het mogelijk om het verloop van het medium op de pc weer te geven zodat gebruikers een werkelijk beeld hebben van wat de sensor registreert. Schuim, condensaat en restmateriaal verstoren de meting niet. De sensor detecteert ook niet-geleidende vloeistoffen. De fabrikant denkt vooral aan toepassingen waar veel schuim aanwezig is of waar stroperige massa op niveau moet worden bewaakt.

Deze SMW-sensor is geschikt voor CIP-/SIP-reinigingsprocessen tot 150 graden Celsius voor een tijdsduur van dertig minuten. Het geheel is uitgevoerd in rvs. De dichtheid is IP 68 waardoor hij ook in vochtige omgeving is toe te passen. De voedingsspanning bedraagt 24 V DC en de uitgang levert 50 mA.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen