Segula wil Nederlands netwerk vergroten

Alexander Pil
20 januari 2015

Ingenieursbureau Segula mikt op twee extra Nederlandse vestigingen in de regio’s Twente en Delft. Sinds 2010 heeft het Franse concern een kantoor op de High Tech Campus waar het inmiddels een kleine zestig medewerkers heeft. ‘Als we alleen in de regio Eindhoven blijven, zullen we minder snel groeien’, zegt directeur Evert Rietdijk in Eindhovens Dagblad.

Segula heeft de ambitie om in Nederland door te groeien naar enkele honderden medewerkers. ‘Honderd man per vestiging’ noteert Eindhovens Dagblad als doel. In Twente oriënteert het bedrijf zich al op een geschikte locatie. Daarna moet Delft volgen.

Tegelijk spreekt Segula uit dat het zich ook wil verbreden in de markten die het bedient. De Eindhovense tak richt zich vooral op automotive en hightech. ‘Maar ook in bijvoorbeeld de olie- en gasindustrie, de medische sector en de voedselindustrie is veel behoefte aan technologie’, stelt Rietdijk in ED. Segula Nederland kan voor veel van die kennis en capaciteit terugvallen op zijn wereldwijde achterban; bij het Franse familiebedrijf werken wereldwijd ongeveer 6800 mensen.