Scilab vereenvoudigt integratie met externe modules

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het opensource rekenpakket Scilab heeft de distributie en integratie van externe modules vereenvoudigd. Deze modules kunnen de Scilab-basis uitbreiden met functionaliteit voor specifieke doelgebieden. Allemaal zijn ze voortaan beschikbaar via het Atoms-portal, dat het oude Scilab Toolboxes Center vervangt. Een nieuwe feature in Scilab maakt het mogelijk om de modules in dit portaal direct te downloaden en te installeren vanuit de Scilab-console. Daarnaast biedt het Scilab-project een nieuwe plek om de modules te ontwikkelen, Scilab Forge, met onder meer de versiemanagementsystemen Git en SVN, een bugtrackingsysteem en downloadmogelijkheden. Geschreven modules zijn via het portal aan te melden, waarna de Scilab-staf ervoor zorgt dat er binary‘s beschikbaar komen voor verschillende platforms.

Scilab komt standaard met een grote bibliotheek aan modules, onder meer voor het uitrekenen van differentiaalvergelijkingen, lineaire algebra, 2D- en 3D-graphics en -animatie, signaalverwerking en statistiek. Het pakket biedt interfaces naar C, C++, Fortran, Java, Labview en TCL/TK en beschikt over zijn eigen modelleertool Scicos. De software is beschikbaar voor Unix/Linux en Windows.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen