Schunk reviseert Tandem-serie klemkrachtblokken

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Schunk heeft zijn serie modulaire Tandem-klemkrachtblokken voor werkstukopspanning volledig herzien. De compacte producten zijn extreem prestatiedicht en ontwikkelen in een beperkte ruimte enorme krachten, waardoor de metaalbewerkingsmachine optimaal benut worden. Naar keuze kunnen ze pneumatisch, hydraulisch, door middel van een veer of handmatig bediend worden.

De stevige bodemconstructie uit √©√©n stuk, de wig-haak-kinematica en lange, geslepen klauwgeleiding zorgen voor geconcentreerde spankrachten van maximaal 55 kN. De uitstekende herhaalbaarheid van maximaal 0,01 mm zorgen voor nauwkeurige resultaten – ook voor de meest veeleisende freesbewerkingen met hoge verspaningssnelheden, een hoog aantal cycli en minimale toegestane afwijkingen. Door de twee ge√Įntegreerde klauw-interfaces kunnen zowel opzetklauwen met steek en groef als met spitsvertanding ingezet worden.

De geoptimaliseerde omtrek en minimale kieren verhinderen dat zich stofnesten vormen of dat er vuiligheid en spanen in de klem binnendringen. Speciale bouten zorgen ervoor dat de klem herhaalbaar gewisseld kan worden. Het onderhoud is bijzonder gebruiksvriendelijk: zelfs in dicht op elkaar gepakte spanoplossingen kan de Tandem-klem via twee smeernippels aan de zijkant of via een aansluiting op de bodem gemakkelijk worden gesmeerd. Smeringgroeven en -kanalen verdelen het vet gelijkmatig over het gehele geleidingsvlak.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen