Schuifdakfabrikant Inalfa komt in Chinese handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Beijing Hainachuan Automotive Parts (BHAP) is de nieuwe eigenaar van schuifdakfabrikant Inalfa Roof Systems. Dat hebben de twee partijen en Inalfa‘s investeerders AAC Capital Partners en Parcom Capital gisteren bekendgemaakt. Hoeveel de Chinese automotivetoeleverancier op tafel legt voor het Venrayse bedrijf is niet vrijgegeven.

’We zijn relatief laat naar China gegaan, ook vanwege onze beperkte omvang‘, zegt Inalfa-directeur Marcel Schabos in het FD. ’Wil je versneld een sterke positie opbouwen in een ongelooflijk dynamische markt als China, dan kan dat alleen met een partij die er al een netwerk heeft.‘ Voor BHAP vormt Inalfa een springplank naar de Europese en Amerikaanse markt, waar het nog weinig in de melk te brokkelen heeft. De Chinezen breiden bovendien hun productportfolio uit en verstevigen hun R&D-krachten.

Inalfa is ‘s werelds tweede toeleverancier van autodaksystemen. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert zonnedaken en opendaksystemen voor onder meer BMW, Chrysler, Citroën, Daimler, Ford, Nissan, Rolls Royce, Volkswagen en Volvo. Het telt ongeveer 2100 medewerkers, heeft een hoofdkwartier in Venray en productiefaciliteiten in Brazilië, China, Italië, Japan, Mexico, VS en Zuid-Korea.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.