Schroefdraadrobot zorgt voor waterdichte verificatie gaten en traceerbaarheid

Ard Geelkerken is teamleider value engineering bij Hittech Multin.

Koen Mentink is directeur van Hittech Bihca.

Reinder Uuldriks is directeur van Hittech MPP.

Casper van Wezel is software-engineer bij Hittech Multin.

Leestijd: 6 minuten

Hittech Multin ontwikkelde een geavanceerde testrobot voor de controle van schroefgaten. De verificatie is nu waterdicht, de betrouwbaarheid is sterk verbeterd en saai belastend werk is voortaan overbodig. Vanaf nu is elk schroefgat ook traceerbaar.

De afgelopen decennia was de trend in verspanen van onderdelen voor complexe machines onontkoombaar: samenstellingen van tientallen of zelfs honderden componenten werden gereduceerd tot soms één werkstuk. Zo’n sterk geïntegreerd onderdeel is dan meestal zeer bewerkelijk en peperduur. Foutloos werken is dan vanzelf topprioriteit.

Een voorbeeld zijn de carriers die Hittech in meerdere varianten fabriceert voor ASML. Deze verspanen we uit een groot blok titanium, waarna we er ruim zeshonderd schroefgaten in aanbrengen. Die controleren we vervolgens allemaal met de hand.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.