Schneider roept op tot versnelling CO2-reductie

Alexander Pil
12 oktober 2021

De wereld kan dringende klimaatactie versnellen en de uitstoot van CO2-emissies tegen 2030 halveren, aldus Schneider Electric. Voorzitter en ceo Jean-Pascal Tricoire pleitte tijdens de Innovation Summit World Tour 2021 voor haalbare wegen naar netto nul, zoals beschreven in het ‘The 2030 imperative: A race against time’-rapport van het Schneider Electric Sustainability Research Institute.

The 2030 imperative: A race against time

Schneider adresseert tijdens de Innovation Summit World Tour de wereldwijde klimaatuitdagingen. Het bedrijf begeleidt klanten, partners, regelgevers en beleidsmakers bij het snel verminderen van emissies om de wereldeconomie koolstofarm te maken. Bovendien worden digitale en duurzame innovaties gepresenteerd, wordt er gesproken over Electricity 4.0 en de volgende generatie automatisering.

Tricoire dringt aan op kritische decarbonisatiemaatregelen en biedt Schneiders eigen onderzoek als blauwdruk om binnen een opwarmingstraject van 1,5 graden Celsius te blijven. Dit rapport beschrijft de noodzaak om de uitstoot dit decennium met 30 tot 50 procent te verminderen. Anders is het vrijwel onmogelijk om de temperatuurstijging te beperken, zoals uiteengezet door het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC).

‘Ondanks het toegenomen momentum rond duurzaamheid en meer bedrijven die ambitieuze doelen stellen om klimaatverandering aan te pakken, laat dit onderzoek zien hoe we moeten versnellen’, zegt Tricoire. ‘Bij Schneider zijn we een uniek onderdeel van de oplossing. Om organisaties te ondersteunen bij hun zoektocht naar het koolstofarm maken van de economie en het nakomen van hun klimaatverplichtingen, versnellen we de uitbreiding van onze wereldwijde activiteiten op het gebied van duurzaamheidsadviesdiensten om te voldoen aan de toenemende vraag naar zinvolle vooruitgang op het gebied van energietransitie en klimaatactiedoelen. Omdat we zelf met succes vele uitdagingen op het gebied van duurzaamheid hebben overwonnen en daarmee toonaangevende digitale en elektrische oplossingen in onze eigen faciliteiten hebben bereikt, zijn we goed gepositioneerd om anderen te helpen sneller en verder te gaan.’