Schneider en Isotron partneren in motioncontrol en robotica

Alexander Pil
18 augustus 2021

Isotron Systems gaat de samenwerking aan met Schneider Electric. Daarmee is het Bossche bedrijf officieel aangesloten bij het Global Alliance partnernetwerk van het Franse industrieconcern.

Isotron breidt uit in motioncontrol en robotica. Foto: Isotron Systems

‘Na een recente toevoeging van systeemintegratiecompetenties aan ons bestaande kenniscentrum voor machinevision, ontstond de behoefte voor een verdere verbreding van ons motioncontrol- en roboticaportfolio’, legt Isotron-directeur Marc van Gelder uit. ‘Met Schneider Electric bestaat er al een jarenlange partnerrelatie voor andere productlijnen, dus een samenwerking op het gebied van motioncontrol was een logisch vervolg. Gebruikers van machinevisionsystemen kunnen nu ook met hun motioncontrol- en roboticavraagstukken bij ons terecht. Het is de mix van beide die ons tot een goede partij voor onze klanten maakt.’

Isotron heeft middels een uitbreiding van het pand 450 vierkante meter aan vloeroppervlak toegevoegd en werkt daar momenteel aan de realisatie van een Experience Center waar klanten de vision- en robottechnologie kunnen ervaren.