Schneider Electric neemt Invensys over

Alexander Pil
6 augustus 2013

Eind juli heeft Schneider Electric overeenstemming bereikt om het complete aandelenpakket van het Britse Invensys over te nemen. De Franse specialist in energiemanagement legt in totaal 3,9 miljard euro op tafel; 1 miljard euro in eigen aandelen en 2,9 miljard euro in contanten. Investeerders in Invensys ontvangen 578,77 euro per aandeel.

Schneider ziet grote toegevoegde waarde in de overname van Invensys. ’De combinatie van bedrijven levert een wereldspeler op in industriële automatisering en in geavanceerde software- en energieoplossingen‘, aldus het Franse bedrijf. ’Door de overname kan het concern een bredere range aan systemen en services bieden aan zowel nieuwe als bestaande klanten.‘

Schneider is voornemens Invensys te combineren met de bestaande Industrie-divisie. Deze tak profiteert door de overname van ’een groter geografische footprint, een gebalanceerd aanbod van producten en oplossingen, en een beter uitgebalanceerd aanbod voor de industrie‘.

Door de overname verwacht Schneider vanaf 2018 jaarlijks 400 miljoen euro extra inkomsten te genereren. Ook leidt het vanaf 2016 tot een jaarlijkse kostenbesparing van circa 140 miljoen euro.