Schneider-drives voor decentrale machinebesturing

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Schneider Electric lanceert zijn Lexium Integrated Drives voor decentrale machinebesturing. De kastjes bieden functionaliteit voor de motor, positioneersturing, veiligheid, veldbussturing en versterker. De Het gedecentraliseerde concept bespaart ruimte in de schakelkast. De klimaatregeling van elektrische componenten is komen te vervallen en de bedrading is aanzienlijk versimpeld. Een veldbus- en een voedingskabel zijn voldoende om een Lexium Integrated Drive aan te sturen. De integratie van motor en elektronica in een unit maakt het geheel aanzienlijke goedkoper, aldus het Franse bedrijf.

Schneider levert drie verschillende typen motoren. De ILA-variant bevat een AC-servomotor en hogeresolutie-encoder in single-turn- of absolute multiturnuitvoering met goede dynamische motorkarakteristieken en een hoog piekkoppel. De ILE-drives, op basis borstelloze DC-motoren, leveren een hoog stroomloos houdkoppel en zijn leverbaar met geïntegreerde tand- en planeetvertragingen. Deze variant biedt de mogelijkheid van absolute positieterugkoppeling en is daarmee geschikt voor onder meer formaatverstellingen. De ILS-drives met stappenmotoren zijn bedoeld voor hoognauwkeurige positioneerapplicaties (20 duizend stappen per omwenteling) of snelheidsbedrijf met gesynchroniseerde multiasbewegingen.

De drives zijn leverbaar met veldbuscommunicaties zoals Canopen, Devicenet, Profibus DP en RS485. Volgens de fabrikant zijn de Lexium Intergrated Drives de eerste compacte drives met industrieel Ethernet in de vermogensklasse tot 350 W. Met Ethercat, Ethernet Powerlink and Modbus-TCP en binnenkort Profinet en Ethernet/IP zijn gesynchroniseerde functies zoals multiasapplicaties, snelheidssynchronisatie, elektrische Cam-profielen en vliegende zaagbewegingen mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen