Schiphol ziet hyperloop als alternatief voor korte vluchten

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Schiphol en Hardt Hyperloop zetten hun samenwerking voort. Uit gezamenlijk onderzoek blijkt dat de hyperloop in 2050 een geschikt alternatief kan zijn voor reizigers op korte afstandsvluchten. In het onderzoek wordt een hyperloopnetwerk voorgesteld tussen Schiphol en grote nabijgelegen vliegvelden in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Hardt schat dat er in 2050 ongeveer 73 miljoen passagiers zullen reizen binnen dit netwerk. De hyperloop kan een duurzaam alternatief zijn voor 12,5 miljoen van die reizigers.

Door korte vluchten te vervangen door reizen met de hyperloop komt er capaciteit vrij op de Amsterdamse luchthaven. Om dit te realiseren zetten Schiphol en Hardt hun samenwerking voort. Stefan Marges, onderzoeksleider bij Hardt Hyperloop, stelt: ‘Dit onderzoek toont aan dat de hyperloop een waardevolle aanvulling vormt op het vervoerslandschap van de toekomst. Het vormt de basis om de hyperloop in de komende jaren tot een succesvol vervoersmiddel te laten uitgroeien.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen