Schiphol van start met slim bagagesysteem Vanderlande

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Gisteren opende Schiphol zijn nieuwste bagagehal. Het systeem dat is gerealiseerd door Vanderlande en IBM is onderdeel van een programma waarin de Amsterdamse luchthaven zijn bagagecapaciteit met veertig procent wil verhogen naar zeventig miljoen koffers. Het nieuwe bagageverwerkingscentrum is gebouwd aan de zuidzijde van vertrekhal 1 en meet zo‘n vijftienduizend vierkante kilometer. De ontwerpers – behalve IBM en Vanderlande ook het Duitse Grenzebach Automation – spreken over het meest geavanceerde en modernste bagagesysteem ter wereld.

Via een gesynchroniseerd netwerk is het mogelijk alle koffers continu te lokaliseren. Het 21 kilometer lange systeem van lopende banden bevat innovatieve technologie zoals een Automated Storage and Retrieval System (AS/RS) met 36 kranen dat zorgt voor een volledig redundante opslag van meer dan 4200 kofferposities, Destination-Coded Vehicles (DCV) en zes robotcellen die de koffers volautomatisch in containers of op karren kunnen laden. Ongeveer drie op de vijf koffers die vertrekhal 1 passeren, zien alleen maar robots.

Klik hier voor een promotiefilmpje van IBM.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.