Schaeffler verhoogt verwachtingen voor 2010

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De positieve bedrijfsontwikkeling binnen de Schaeffler-groep heeft zich voortgezet in het derde kwartaal van 2010. Schaeffler profiteerde van de sterke vraag in de automobiel- en industriesector. De gebruikelijke seizoensgebonden verslapping in het derde kwartaal bleef dit jaar uit. Ook voor het vierde kwart houdt het bedrijf rekening met een goed ondernemingsklimaat. Daarom heeft het de prognose voor het lopende omzetjaar verhoogd.

In de eerste negen maanden van 2010 steeg de omzet met 31 procent tot 7,0 miljard euro. Schaeffler behaalde een Ebit-resultaat (inkomsten voor rente en belasting) van 1,1 miljard euro, tegen 0,3 miljard vorig jaar. Het nettoresultaat in de eerste negen maanden bedroeg minus 113 miljoen euro. In dezelfde periode in 2009 schreef Schaeffler 860 miljoen euro in het rood. In het derde kwartaal van dit jaar boekte het wel een nette winst van 147 miljoen euro, waar het een jaar eerder nog 235 miljoen verlies draaide.

Op basis van de goede operationele bedrijfsontwikkelingen en het positieve zakelijke klimaat heeft Schaeffler de verwachtingen voor 2010 naar boven bijgesteld. ’De Schaeffler-groep heeft in de eerste drie kwartalen een uitstekend operationeel resultaat behaald‘, zegt Schaeffler-topman Jürgen Geißinger. ’Daarom gaan we ervan uit dat we onze aan het begin van het jaar gestelde doelstellingen zullen overtreffen. Voor het gehele jaar 2010 verwachten wij nu een omzet van meer dan 9 miljard euro.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.