Schaeffler neemt Belgische 3D-print-start-up Aerosint over

Tom Cassauwers
Leestijd: 1 minuut

Aerosint is verkocht aan de Duitse industriële groep Schaeffler. Ze kopen de start-up uit Herstal over van het Amerikaanse bedrijf Desktop Metal, dat het bedrijf amper twee jaar geleden overnam.

Aerosint zal vanaf nu door het leven gaan als Schaeffler Aerosint SA. De start-up ontwikkelde een gepatenteerde technologie waarmee ze homogene lagen bestaand uit meerdere materialen kunnen printen. Schaeffler wil die technologie nu gaan integreren in haar eigen systeem voor 3D-printen.

De recoater van Schaeffler Aerosint SA. Foto: Schaeffler

Opvallend aan de overname is dat Desktop Metal twee jaar geleden Aerosint al opkocht. Nu laat het Amerikaanse bedrijf hen gaan. Ric Fulop, ceo van Desktop Metal, stelt daarover in een persbericht dat Schaeffler beter is toegerust om de technologie op korte termijn te gebruiken. ‘Schaeffler heeft een duidelijke roadmap om deze technologie te commercialiseren met lasergebaseerde systemen’, stelt hij. ‘Maar we zullen blijven samenwerken om deze technologie in de toekomst in de binder jetting systemen van Desktop Metal te gebruiken.’

Aerosint heeft op dit moment negentien medewerkers in dienst. Financiële details over de deal werden niet gedeeld.