Schaeffler houdt stijgende lijn vast

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In de eerste negen maanden van 2011 heeft Schaeffler een omzet geboekt van 8,1 miljard euro. Dat is vijftien procent meer dan een jaar geleden. Daarmee ligt het op koers om recordjaar 2010 met meer dan tien procent te overtreffen. Toen noteerde het bedrijf uit het Duitse Herzogenaurach een omzet van 9,5 miljard euro in het jaarverslag. Ook de winst maakt een goede ontwikkeling door. In 2009 bloedde Schaeffler nog zwaar: ruim een miljard euro in de min. Vorig jaar kon het dat verlies omzetten in een nettowinst van 63 miljoen euro. In de eerste drie kwartalen van 2011 staat de teller al op 743 miljoen euro in de plus.

’Na de bemoedigende prestaties tijdens de eerste negen maanden houden we vast aan onze verwachting dat de vraag naar onze componenten, modules en systemen stabiel blijft voor de rest van het jaar‘, aldus Schaeffler-CEO Jürgen Geissinger. ’Op dit moment zien we de eerste indicaties van een vertraging in Europa. Wereldwijd blijven de orders echter op niveau. We schatten dat de verkoop in het laatste kwartaal daarom iets beter zal zijn dan de afgelopen jaren het geval was.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.