Schaeffler boekt 63 miljoen winst

Alexander Pil
29 maart 2011

De Schaeffler Group heeft een recordjaar achter de rug. In 2010 boekte het Duitse bedrijf een omzet van 9,5 miljard euro, een stijging van 29 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Onder de streep kon het 63 miljoen euro nettowinst schrijven, waar het in 2009 nog een zwaar verlies van ruim een miljard moest incasseren. Beide divisies, Automotive en Industrial, deden het goed. De verkopen bij Automotive stegen met 34 procent naar 6,3 miljard euro, die bij Industrial met 20 procent naar 3,0 miljard.

Het lopende jaar ziet Schaeffler met vertrouwen tegemoet. Het rekent op aanhoudende groei in de wereldwijde autoproductie, hoewel die niet zo sterk zal zijn als in 2010. Voor auto‘s en kleine vrachtwagens verwacht het een groei van ongeveer vijf procent. In het Verre Oosten en Noord-Amerika zal de groei nog wat hoger liggen.

In de industriële sector verwacht Schaeffler opnieuw veel van Azië. Vooral de segmenten windenergie, productiemachines en vermogenstransmissie gaan goede zaken doen. De positieve markt zal zich ook in 2011 doorzetten, denkt Schaeffler.

’Ons doel is op de marktgroei te overtreffen, zoals we de afgelopen jaren ook hebben gedaan‘, zegt Schaeffler-topman Jürgen Geissinger. ’2011 is in ieder geval goed begonnen. Voor het hele jaar verwachten we een omzetgroei van 8 tot 10 procent te kunnen neerzetten. Daarmee zouden we voor het eerst in de geschiedenis boven de 10 miljard euro komen. We houden vast aan onze investering van vijf procent van de omzet in R&D. Ook steken we 6 tot 8 procent in nieuwe fabrieken en uitbreidingen.‘