Scara-robots in de lift

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde markt voor scara-robots zal in de periode 2019-2025 jaarlijks met gemiddeld 17,75 procent groeien. Dat verwacht onderzoeksbureau Blueweave Consulting. In 2018 gingen er naar schatting bijna 42 duizend scara-robots over de toonbank. Volgens de markonderzoeker blijven scara’s een van de meest gewilde robots in bijna elke productietakken. De markt groeit door verschillende factoren, zoals consistente nauwkeurigheid, efficiëntie ondanks zware omgevingen, gearticuleerde bewegingen, betrouwbare prestaties en het vermogen om botsingen te weerstaan. Deze factoren zijn zeer gewild voor de belangrijkste spelers en hebben het gebruik van scara-robots populair gemaakt in alle industriële toepassingen zoals pick and place en assemblage.

Scara-robots worden vooral gebruikt in voedingsmiddelen- en drankenindustrieën voor doeleinden zoals voedselverwerking waarbij de hoge outputsnelheden en de compacte afmetingen van de systemen als belangrijke voordelen fungeren. Ze zijn ook nuttig bij snelle pak- en verpaktaken, zoals het hanteren van flessen en het laden van trays. Scara-robots met een laadvermogen of tot 5 kg hebben dit jaar naar verwachting het grootste marktaandeel en zullen ook de komende jaren dominant blijven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.