Scara-robot Mitsubishi gaat strijd aan met spinrobots

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Koning & Hartman lanceert een nieuw type Scara-robot voor plafondmontage, de RH-3SH. Deze robot van Mitsubishi Electric Industrial Automation is ontwikkeld voor snelle cyclustijden en combineert hoge snelheid met een groot werkbereik en biedt een kostengunstig alternatief voor iedereen die zijn productie wil verhogen, aldus de leverancier.

De RH-3SH heeft een bereik van 350 mm met een verticaal bereik van 150 mm en kan volledig vrij ronddraaien zonder dode hoek tot een volledige cirkel van 700 mm. De plafondmontage maakt het mogelijk de robot boven het middelpunt van de applicatie te installeren, direct in lijn met de productie. Dit geeft maximale flexibiliteit zonder dat dit ten koste gaat van de waardevolle productieruimte om en rond de assemblagelijn.

Door het compacte ontwerp haalt de RH-3SH snelle cyclustijden. Een standaard 12 inch test wordt bijvoorbeeld uitgevoerd in 0,32 seconden. Dit betekent dat deze robot drie pak-en-plaatsbewerkingen in een seconde uitvoert. Daarmee kan de RH-3SH de strijd aan met spinrobots. Met een maximum draagvermogen van 3 kg en een herhaalnauwkeurigheid van 0,01 mm is de kleine RH-3SH geschikt voor veel nauwkeurige positioneringstaak.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen