Scale-up Vlaanderen vernieuwd met aanhaken Imec.istart

Alexander Pil
30 september 2020

Sirris en Agoria slaan de handen in elkaar met accelerator imec.istart en zetten een turbo op het begeleidingsprogramma van Scaleup Vlaanderen voor startups en scale-ups. Het uitgebreide aanbod speelt in op de voornaamste pijnpunten waar digitale productbedrijven mee te maken krijgen in hun groeiproces.

Sirris en Agoria vormen al vier jaar de tandem achter Scaleup Vlaanderen, een intensief begeleidingsprogramma voor digitale productbedrijven die op het punt staan om (internationaal) door te breken. Samen hebben de bedrijven die de voorbije jaren werden begeleid al 130 miljoen euro durfkapitaal opgehaald en meer dan duizend banen gecreëerd. Meer dan een kwart heeft een kantoor geopend in het buitenland.

Dit najaar worden de krachten gebundeld met Imec.istart, de businessaccelerator van het onderzoekscentrum Imec, en wordt het Scaleup Vlaanderen-aanbod uitgebreid met tal van nieuwe modules die inspelen op de voornaamste uitdagingen waar snelle groeiers mee worstelen.

Naast de bestaande coachingtrajecten komen er ook masterclasses en individuele begeleidingen over thema’s als intern schalen, funding en internationalisering. Scale-ups kunnen een diepgaande technologiescreening krijgen, leren van peers tijdens inspiratie-events en worden via het netwerk van de drie initiatiefnemers gekoppeld aan potentiële partners. Ook economische missies naar beloftevolle buitenlandse markten worden toegevoegd aan het programma.