Saxion start opleiding mechatronica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In september start Saxion in Enschede met de voltijdopleiding mechatronica. De hogeschool speelt daarmee in op de ontwikkelingen in de Twentse hightechindustrie. Het bedrijfsleven heeft namelijk behoefte aan mechatronici.

Demcon-directeur Dennis Schipper juicht de start van de opleiding toe. ’Mechatronica is een van onze kerntechnologieën, maar er is een tekort aan specialisten op de arbeidsmarkt. Wij hebben vorig jaar twintig mensen aangenomen, maar dat hadden er veertig kunnen zijn, als we die hadden kunnen vinden‘, aldus Schipper. ’Mechatronicaopleidingen zijn er al op mbo-niveau en aan de universiteit. Gelukkig komen die er nu ook op hbo-niveau, dankzij het gezamenlijke initiatief van Saxion, Avans, Fontys en de Haagse Hogeschool. Voor de hightechbedrijven in Twente en de Achterhoek is dat goed nieuws. Over een aantal jaren kunnen de afgestudeerden van de Saxion-opleiding mechatronica die bedrijven een extra groei-impuls geven. Daar kan ook het nieuwe lectoraat Mechatronica aan bijdragen. Het is een goede zaak dat het hbo meer onderzoek gaat doen. Demcon wil in ieder geval graag samenwerken in innovatieprojecten.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.