Sarkozy lanceert groots R&D-initiatief duurzame energie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Frankrijk zet ambitieus in op het leiderschap in duurzame-energietechnologie. ’Voor iedere euro die we uitgeven aan kernenergie, geven we er een uit aan onderzoek naar schone energie‘, zei president Nicolas Sarkozy bij zijn bezoek aan het Institut Nationale de l‘Energie Solaire (Ines) eergisteren. Dat belooft een flink onderzoeksbudget te worden, want de Fransen halen bijna tachtig procent van hun energie uit kernsplitsing. ’Wat kernenergie onder De Gaulle in de jaren zestig betekende, moet groene energie voor mijn ambtstermijn betekenen‘, aldus het staatshoofd.

Hoewel Frankrijk al een respectabele 10 procent van zijn energiebehoefte voorziet in duurzame technologie, heeft het een achterstand ten opzichte van Duitsland en Spanje. In 2020 moet er 23 procent uit schone bronnen komen. De EU mikt op een aandeel van 20 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen