Samsung: ontwikkeling euv-proces loopt volgens plan (update)

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Samsung ligt nog altijd op schema om in de tweede helft van 2018 zijn eerste chipproductieproces op te starten waarin euv-lithografie een rol speelt. In een persbericht voorafgaand aan het Samsung Foundry Forum Japan, 15 september in Tokio, zegt het bedrijf ‘duidelijke vooruitgang’ te hebben geboekt bij de ontwikkeling van de procestechnologie voor 7-nanometerchips. Samsung maakt op dit moment 256 megabit srams met tachtig procent opbrengst (srams worden vaak gebruikt in de testfase van halfgeleiderontwikkeling). Op het Forum worden nadere details over de vooruitgang bekendgemaakt.

Samsung is niet de enige die optimistisch is over euv. Uit een recente enquête van het Ebeam Initiative, een brancheorganisatie voor maskertechnologie, blijkt dat 75 procent van de managers in het halfgeleiderecosysteem verwacht dat euv voor 2021 in de massaproductie wordt ingepast. Slechts een enkeling antwoordde dat euv een doodlopende weg zal blijken, terwijl drie jaar geleden maar liefst een derde van de respondenten die mening was toegedaan.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.