Samsung bevestigt: aanvang euv-productie in 2018

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Samsung ziet geen grote obstakels meer voor introductie van euv-lithografie in een productieomgeving. In een vorige week gepresenteerde roadmap-update bevestigt de foundry zijn zogenaamde 7LPP-proces (7 nanometer low power plus) volgend jaar op te starten. Een onbekend aantal chiplagen zal dan met de flink vertraagde lithografische techniek worden gepatroneerd.

Dit voornemen maakte Samsung vorig jaar al bekend en blijkbaar is er geen reden om de planning aan te passen. ‘Euv-productie is niet langer een concept-item op onze roadmap’, citeert EE Times een woordvoerder van het Koreaanse bedrijf.

Toch lijkt Samsung een vangnet te hebben opgehangen. Waar het oorspronkelijk direct van 10LPP naar 7LPPP nanometer wilde springen, blijkt er nu een 8-nanometervariant te zijn ingevoegd (8LPP). Deze afgeleide van het huidige 10-nanometerproces haalt het maximale uit immersielithografie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.