Samenwerking Lely en ROVC resulteert in halvering montagefouten

Leestijd: 6 minuten

Operational excellence, een centrale rol voor de klant en terugkoppeling van resultaten. Bij Lely Industries, dat zich net heeft gevestigd in het meest duurzame pand van Europa, zijn deze begrippen dagelijkse kost. De melkrobotbouwer uit Maassluis nam opleidingsspecialist ROVC in de arm om een cursus op te zetten waarmee ook Lely’s assemblagemonteurs werden getraind op deze punten. Erik Nijssen en Wilfred Leeuwenburgh van Lely lichten toe hoe het bedrijf op dit gebied de koe bij de hoorns vat en welke rol ROVC hierin speelde.

Innovatie en techniek spelen een belangrijke rol bij Lely. Het tekort aan technici daarentegen is binnen de productieafdeling van geavanceerde melkrobots niet van betekenis. Het verloop is laag en de medewerkers zijn gemotiveerd en zetten zich in voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen die zijn vertaald in concrete opleidingsplannen. Het resultaat: een aansprekend opleidingsrendement waardoor het tekort aan technici nog minder vat op de organisatie heeft. Goed opgeleide medewerkers zorgen immers voor meer efficiëntie en betere resultaten.

De markt voor melkrobots staat niet stil. Lely wil zijn leidende marktpositie vasthouden. Erik Nijssen, manager operations dairy Rotterdam: ‘We hebben een innovatief product maar het zijn niet meer alleen de early innovators die het kopen. We bereiken steeds meer boeren, die bovendien steeds kritischer worden. De klant kan bij ons zijn eigen configuratie kiezen. Wij bouwen de robot op maat en installeren hem. Ons product moet direct inzetbaar zijn. De afleverkwaliteit is voor ons dan ook van essentieel belang.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.