Samen innoveren voor een betere toekomst

Job Mensen, Dennis Alberts en Wilco Boeije zijn consultant bij Alten.

Leestijd: 5 minuten

JOZ ontwikkelt al meer dan zeventig jaar mest- en voeraanschuifsystemen voor veehouders over de hele wereld. Als onderdeel van een nieuwe innovatieronde richting circular farming ontwierp het Noord-Hollandse bedrijf een agv. Voor de softwareontwikkeling riep het de hulp in van Alten.

De invloed van de mens op het klimaat staat hoog op de politieke agenda. Behalve voor opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel is er in Nederland ook veel aandacht voor de stikstofcrisis. Als gevolg van deze crisis is de maximale snelheid op de snelwegen verlaagd van 130 km/u naar 100 km/u. Voor burgers is dit de meest ingrijpende maatregel, maar er zijn sectoren die veel ingrijpender worden getroffen in hun werkzaamheden. Zo moeten de boeren de uitstoot van stikstof uit de verdamping van mest, in de vorm van ammoniak, aanzienlijk terugdringen. In de zoektocht naar een oplossing kon minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op felle kritiek rekenen, met grootschalige demonstraties van de boeren als gevolg.

Het Noord-Hollandse JOZ is gespecialiseerd in het fabriceren van oplossingen voor de veehouderij. De slogan ‘home of the clean stable’ past dan ook bij dit innoverende bedrijf, dat met circular farming de veehouders hun vrijheid wil teruggeven. JOZ is ervan overtuigd dat technische innovaties aanzienlijk kunnen bijdragen aan de oplossing van de stikstofproblematiek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen