RWP en Sirris bundelen krachten in gietsimulatie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sirris heeft zijn softwareontwikkelactiviteiten voor gieterijen overgedragen aan het Duitse RWP. Het technologiecentrum was al een tijdje op zoek naar een goed toekomstscenario voor zijn Experto Viewcast-pakket. Sirris denkt dat deze verhuizing het beste is voor de betrokken werknemers, de technologie en de gebruikers.

Experto Viewcast is een 3D-softwareoplossing om het vullen van vormen en het harden tijdens gietprocedés te simuleren en te optimaliseren. De software maakt het mogelijk om de gietkwaliteit te analyseren en correct te voorspellen en daarnaast om automatisch het optimale gietsysteem te ontwerpen voor gietstukken die gegarandeerd foutvrij zijn.

Sirris‘ gietsimulatiepakket blijft gewoon voortbestaan, het ontwikkelteam staat sinds gisteren alleen onder toezicht van RWP. Het team zal in de buurt van de Sirris-kantoren in Gent blijven opereren. Zo blijft er een directe band met de gieterij-experts van Sirris.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.