Rvs sensoren Sentech bestand tegen agressieve omgeving

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sentech heeft roestvrijstalen foto-elektrische sensoren aan zijn assortiment toegevoegd voor de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. De componenten zijn ontwikkeld voor petflessen en trays en voor het detecteren van gekleurde drukmerken. Ze zijn vooral geschikt voor het gebruik op lopende banden. Sentech gebruikt het polariserende effect van petmateriaal om een beter signaal te krijgen. Dat garandeert weer een betere compensatie van afwijkingen als gevolg van temperatuurverschillen, dikte- en vormverschillen in het materiaal of stof.

De rvs-behuizingen zijn stevig en beter bestand tegen reinigings- en ontsmettingsmiddelen dan kunststof of gegoten zinken behuizingen voor sensoren, die traditioneel in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie worden gebruikt. Dankzij het ontwerp gaan de sensoren meer dan twintig keer langer mee dan vergelijkbare sensoren in machines die worden blootgesteld aan hogedrukreiniging en zware mechanische belasting, aldus Sentech.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen